Yoga voor mannen

Een fotomontage met een bloem en mannen die samen yoga beoefenen“Naakt zijn verbindt ons nog meer met Moeder Aarde en bevrijdt ons van de beperkingen en kostuums die de samenleving ons oplegt”

Yoga Kitchen organiseert yogalessen specifiek voor mannen, in combinatie met naturisme, onder de vorm van tweewekelijkse workshops.

Yoga voor mannen

Hoewel yoga in zijn eeuwenlange traditie vroeger hoofdzakelijk door mannen werd beoefend, wordt deze discipline vandaag bij uitstek gezien als een activiteit voor vrouwen, die dan ook de meerderheid uitmaken in de hedendaagse yogacursussen. De workshops hebben onder andere tot doel om mannen te inspireren en hen enthousiast te maken voor de yogapraktijk en hen de unieke sfeer te laten proeven die ontstaat wanneer mannen in groep samen yoga beoefenen.

Mannen zijn traditioneel nogal gericht op competitieve sportdisciplines waar de prestatie en het resultaat als belangrijk worden gezien, of worden vaak in die richting gestuurd. In yoga is het element competitie echter volledig afwezig, en komt het proces, de evolutie en de individuele ervaring op de eerste plaats.

Mannen worden in onze samenleving ook sterk in de richting van mentale activiteiten (denken en leven vanuit het verstand) gestuurd. Yoga kan hen helpen om het contact met hun fysieke lichaam en hun gevoelswereld te verbeteren. Yoga en bewust ademhalen helpen om alerter aanwezig te zijn in een complete fysieke ervaring van het hier en nu.

Bovendien ervaren mannen in de acroyoga houdingen die per twee worden uitgevoerd een gevoel van broederschap, omdat we leren hoe het voelt om steun te geven en steun te krijgen, waardoor we evolueren van rivalen of concurrenten naar broeders.

Naaktyoga

Kledij, of het nu om maatpakken, uniformen of werkplunje gaat, het werkt vaak als een etiket dat ons vastpint op een bepaalde rol of status in de maatschappij. Wanneer we yoga beoefenen zonder onze kleren komen we dichter tot onze essentie en laten we ons zien tegelijk in onze kwetsbaarheid en in onze sterkte. Het lichaam is vrijer en dat laat een diepere ervaring van de zintuigen en de bewegingen toe. Wanneer we onze kleren achterlaten in de kleedkamer laat dat ons toe om ook de rollen en beperkingen van het dagelijks leven los te laten. We worden meer onszelf en meer gelijk aan elkaar. Bovendien biedt onze samenleving slechts weinig of geen mogelijkheden om naakt te zijn buiten een sexuele context.

Yoga en naturisme voor mannen praktisch

Qua inhoud putten we uit verschillende yogatradities. Deze speelse en energieke yogalessen beginnen steevast met een paar yogische ademhalingsoefeningen en een opwarming in Kundalini-stijl om de wervelkolom los te maken en de inwendige lichaamstemperatuur te doen stijgen. Daarna volgen een reeks zonnegroeten en een vloeiende reeks van lichaamshoudingen (asana’s) met een aantal acroyoga oefeningen, waarbij twee of meer deelnemers samen een yogahouding aannemen. De les duurt in totaal twee uur en eindigt met een kalme stretching in yin-stijl en een diepe, geleide relaxatie.

De workshops staan open voor alle meerderjarige mannen onafgezien van hun ouderdom, etnische afkomst, vorm, lichaamstype, uiterlijk, fysieke mogelijkheden of sexuele oriëntatie. Er is geen voorafgaande ervaring met yoga vereist. Iedereen kan deelnemen naargelang zijn persoonlijke mogelijkheden.

Kostprijs voor de workshop: 20 euro, thee of verfrissing achteraf inbegrepen.
Een Yoga Pass voor 4 sessies kost 60 euro en is vier maand geldig.
Ook wanneer je een gast of vriend meebrengt voor de eerste keer, dan betalen zowel jij als je gast slechts 15 euro in plaats van 20 euro.

Breng je eigen yogamat of een grote handdoek mee en een tweede handdoek of deken om je lichaam warm te houden tijdens de relaxatie.
Zorg ervoor dat je clean bent, neem een douche voor de workshop en vermijd ook het gebruik van eau de toilettes of parfums.

Wil je deelnemen? Selecteer in de onderstaande lijst met de eerstvolgende workshops de datum van je keuze en vul dan het formulier in onderaan de pagina van het event, of stuur een mail naar mnybrussels@gmail.com.

Eerstvolgende workshops naaktyoga voor mannen

Klik op de blauwe links om de details van het evenement te zien.

november 2019

Datum/Tijd Les/workshop
24/11/2019 | 16:30 - 18:30 Naaktyoga voor mannen 2019 , Yoga Kitchen, Schaarbeek

december 2019

Datum/Tijd Les/workshop
08/12/2019 | 16:30 - 18:30 Naaktyoga voor mannen 2019 , Yoga Kitchen, Schaarbeek
22/12/2019 | 16:30 - 18:30 Naaktyoga voor mannen 2019 , Yoga Kitchen, Schaarbeek