Yoga Kitchen kookfilosofie

Koken met compassie voor gezondheid en welzijn

Eén van de pijlers van de yogafilosofie is AHIMSA – geweldloosheid. Wie deze deugd daadwerkelijk wil doen leven kan niet anders dan te streven en te evolueren naar zuiver plantaardig eten. Anders blijft de yogabeoefening een oppervlakkige, puur fysieke bezigheid zonder consequenties voor de wereld.

Foto van een pasgeboren kalfje met heldere ogen Moderne boerderijdieren leven een kort, ellendig bestaan dat het niet waard is leven te worden genoemd alvorens ze, meestal bijzonder brutaal en pijnlijk, van het leven worden beroofd.

Wie leeft vanuit het hart met compassie voor deze gevoelige, intelligente medebewoners van deze planeet, voelt zich al gauw positief gemotiveerd om definitief vaarwel te zeggen aan de ongezonde, respectloze, gewelddadige en spilzieke traditionele eetcultuur op basis van vlees, vis, melkproducten waarmee we allemaal zijn opgegroeid.

Foto van een maaltijd op basis van TempehYoga Kitchen maakt mensen bewust. Yoga Kitchen inspireert en helpt mensen om de overstap naar een diervrij dieet te maken.
De enorme voordelen van een dieet op basis van eerlijke, onbewerkte basisproducten zonder ingrediënten van dierlijke herkomst op het vlak van onze gezondheid zijn daarbij mooi meegenomen.

Yoga Kitchen streeft naar een smakelijke en eenvoudige, gezonde, mens-, dier- en aardevriendelijke kook- en eetcultuur die ons stimuleert om zelf creatiever te worden in de keuken door te werken met onbewerkte grondstoffen van goede kwaliteit.

Foto van een ontbijt zonder dierlijke productenWe vermijden industrieel bereid voedsel en gaan voluit voor huisgemaakt en lokaal. We putten daarbij uit verschillende vegetarisch/veganistische eetculturen zoals de mediterrane cultuur, de Indische Ayurveda en de zogenaamde “Raw”-filosofie, de rauwe keuken, met de bedoeling uit alles het beste te halen zonder blindelings één of andere filosofie fanatiek na te volgen.

AHIMSA is onze basis.

Foto van gevulde pepers op 100% plantaardige wijze.En tenslotte durven we daarbij ook het kostenplaatje onder ogen te nemen, door de vergelijking te maken tussen een voedingspatroon vrij van dierlijke producten enerzijds en het klassieke dieet met vlees, vis, melkproducten en eieren.

Foto van een 100% plantaardig dessert