Op 20/11/2016 | 15:00 - 17:00
Yoga Kitchen – Zelf bouwen aan je gezondheid
Verse kiemen en scheuten, pure levenskracht van de natuur en bondgenoot van een ijzersterke gezondheid.
Verse kiemen en scheuten geven een ongelooflijk krachtige cocktail van integrale vitaminen, mineralen, vezels, proteïnen en enzymes. Hun rijke inhoud levert bouwstenen voor de weefsels en structuren van je lichaam. De vezels zijn bovendien goed voor je spijsvertering.
Noten en pitten zijn goede bronnen van eiwit en hoogwaardige vetten, zeker voor wie wil afstappen van vlees en andere dierlijke produkten. Door ze voor te weken maak je ze bovendien smakelijker en vlot verteerbaar.
Veel mensen hebben vandaag de dag een chronisch gebrek aan mineralen in het lichaam. Deze mineralen zijn onontbeerlijk voor de gezondheid en stevigheid van de weefsels in het lichaam, zoals de fenomenaal geraffineerde wanden van onze darmen en bloedvaten. Veel “beschavingsziekten” vinden hun oorsprong in mineraalgebrek, waardoor de structuur en functie van deze weefsels wordt aangetast en langzaam erodeert.
Zelf thuis kiemen uitgaande van kiemzaden is makkelijk mits een goeie discipline qua spoelen. Het voorziet je dagelijks van aangepaste hoeveelheden verse scheuten en het bespaart bovendien een hele hoop geld.
Wil je echt werk maken van meer rauwkost, groenten en fruit te eten? Door regelmatig ook versgekiemde zaden en jonge scheuten te eten doe je thuis aan je eigen tuinbouw en kan je een eenvoudige salade al gauw verrijken tot een volwaardige, complete maaltijd.
Wat mag je verwachten in deze workshop?
Een theoretisch gedeelte
- Een korte, boeiende inleiding over een paar belangrijke principes van gezondheid en voeding
- Een korte, boeiende inleiding over de rauwe, levende plantaardige keuken
- Een duidelijke uitleg over de plaats van geweekte en gekiemde zaden in een evenwichtig voedingspatroon
- De beste tips voor de beste kiemresultaten, tips en tricks, en ook valkuilen om te vermijden
Een praktisch gedeelte
We gaan aan de slag met verschillende soorten zaden, granen, pitten en noten, en overlopen de verschillende hulpmiddelen met hun voor- en nadelen om thuis te kiemen.
We proeven levende, vers gekiemde scheuten in allerlei toepassingen, van aperitiefhapjes en ontbijtideeën over smoothies tot salades.
- Duur van het atelier: 2 uur
- Aantal deelnemers: maximum 8
- Taal: Nederlands, Frans en Engels
- Deelnamekost: 25,00 euro
Groenten en andere ingrediënten worden voorzien op de dag zelf
Locatie
De workshop gaat door bij Yoga Kitchen, De Lochtstraat 42, 1030 Schaarbeek op het gelijkvloers.
Parkeren in deze buurt is vaak moeilijk. Kom zoveel mogelijk te voet, per fiets of met het openbaar vervoer.
Yoga Kitchen is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer!:
- Tram MIVB: Trams 25, 55, 62, 93 en 94 halte Liedts, Tram 92 halte Sint-Servaas.
- Bussen De Lijn: 270, 272 halte Lehon.
- Villo! fietsstations: Liedtsplein (139) en Haachtsesteenweg (147)
Hoe inschrijven?
- Vul het onderstaande contactformulier in en verzend het.
- U ontvangt een mail met de bevestiging dat wij een plaats voor u hebben gereserveerd.
- Uw reservatie wordt definitief van zodra u betaald heeft.
Hoe betalen?
Deelname aan deze workshop kost 25,00€ per persoon.
Gezien het aantal plaatsen per workshop beperkt is, enkel betaling per overschrijving na bevestiging van je inschrijving per mail op het rekeningnummer
IBAN: BE76 0635 4774 5695 van Yoga Kitchen – Peter Verhaegen met vermelding van datum en de code KIEMEN.
Annulatie is mogelijk tot één week vóór de start van de workshop, met terugbetaling van de helft van het inschrijvingsgeld.
Annuleren ná één week vóór de start van de workshop is niet mogelijk. Het inschrijvingsgeld wordt dan niet meer terugbetaald.
Inschrijven