Foto van kookworkshop Vervang Vlees

Vervang vlees

Meer plantaardig op ons bord dankzij gezonde vleesvervangers.

Er is niet zoiets als één juiste weg om af te stappen van vlees en meer plantaardig te eten. Ieder mens in zijn of haar eigen situatie is verschillend en uniek.

  • Hoe kan je vlees op een intelligente manier vervangen?
  • Waarom kiezen hoe langer hoe meer mensen voor plantaardig?
  • Wat betekent het om vegetariër of veganist te zijn?
  • Welke voordelen haal je eruit voor jezelf en welke zijn de verder reikende effecten van die keuzes?
  • Zijn er belangrijke aandachtspunten?
  • Wat zijn de beste alternatieven voor dierlijk proteïne, en hoe maak ik ze klaar?

In de inleiding van deze workshop voeren we samen het gesprek over al deze en ook jouw vragen.

Aan de slag met de beste vleesvervangers

We leren koken met de beste vleesvervangers. In het praktisch luik van ongeveer twee uur tijd toveren we samen een heerlijk degustatiemenu op tafel.

  • Je bent in staat om lekkere gerechten te bereiden die ook bij vleeseters in de smaak vallen.
  • Je hebt de beste vleesvervangers « in de vingers »
  • En je kan zelfzekerder winkelen en in je keuken staan.
  • Je gaat naar huis met nieuwe kennis en inzichten over plantaardig eten.

Deze workshop geeft je alvast een stevige basis om jouw eigen weg te vinden in de ontdekkingsreis van de plantaardige voeding.

  • Duur: 2 en een half uur
  • Maximum aantal deelnemers : 6

Iedereen welkom.

Kookworkshops Vervang Vlees in Schaarbeek

Kookworkshops op
zaterdagochtend van 10.30 u tot 13.00 u
of
op afspraak als privé-workshop

Twee verschillende workshops

Er zijn twee verschillende workshops die je inspireren om vlees te verminderen of zelfs helemaal te laten :

  • In de workshop Vervang Vlees A koken we met goede vleesvervangers die een textuur hebben die aanleunt bij wat mensen gewend zijn van vlees. Voorbeelden zijn : tofu, tempeh, seitan, getextureerd soja-eiwit.
  • Voor de workshop Vervang Vlees B koken we exclusief met peulvruchten als vleesvervangers. Die hebben enorme gezondheidsvoordelen hoewel ze qua textuur verschillend zijn van wat mensen gewend zijn van vlees.

Wil je graag deelnemen aan een van deze workshops?
Selecteer in de onderstaande lijst met de eerstvolgende kookworkshops de datum van je keuze en volg de instructies op de pagina van het evenement om je workshop te reserveren.

Eerstvolgende Vervang Vlees workshops

Klik op de blauwe links om je workshop te boeken:

april 2024

Datum/Tijd Les/workshop
27/04/2024 | 10:30 - 13:00 Kookworkshop Vervang Vlees A , Yoga Kitchen, Schaarbeek

mei 2024

Datum/Tijd Les/workshop
25/05/2024 | 10:30 - 13:00 Kookworkshop Vervang Vlees B , Yoga Kitchen, Schaarbeek

juni 2024

Datum/Tijd Les/workshop
29/06/2024 | 10:30 - 13:00 Kookworkshop Vervang Vlees A , Yoga Kitchen, Schaarbeek

In welke taal is de workshop?

De workshops hebben Nederlands, Frans en Engels als voertalen op basis van de ingeschreven deelnemers.

Hoeveel kost deelname aan de workshop?

Onze prijzen