Foto van een yogales op het bedrijf

Yoga op het werk

Yogalessen op het werk: een uitstekende keuze

Ik heb een vraag over Yogalessen op het werk

Wenst u meer inlichtingen over yogalessen op het werk?
Wil u weten wat de mogelijkheden en de concrete voorwaarden zijn om yogalessen op het werk ook bij uw bedrijf te organiseren?
Of heeft u andere vragen?
Bel ons op het nummer 0486/88 28 48 of vul het contactformulier in en verzend het.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw opmerking

Yoga en hedendaagse arbeid

Veel van de hedendaagse professionele activiteit gebeurt zittend, achter een beeldscherm, vaak vele uren lang. Een van de grootste geschenken die yogabeoefening ons Westerlingen kan geven is het heilzame effect op lichaam en geest. En precies in de context van een sedentair bestaan met veel mentale activiteit is dat kostbaar.

Yoga binnen het bedrijf

Een strategie binnen de context van het bedrijf die het welzijn op het werk verbetert, en excessen van stress en burn-out tegengaat kan yoga inzetten als één van de hulpmiddelen.
Yoga inzetten op het werk kan onder de vorm van een wekelijkse yogales, of workshops rond stressbeheersing met yoga en ademhaling als uitgangspunt.
In de wekelijkse lessen van circa een uur creëren we een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Dankzij dynamische en statische oefeningen, ademhalingsoefeningen en relaxatie.
Iedereen is welkom, iedereen kan deelnemen volgens de eigen fysieke mogelijkheden van het moment. Na de sessie gaan de werknemers ontspannen en tegelijk opgeladen terug aan het werk. De sessie heeft een gunstig effect op welbevinden en energieniveau van de werknemers, wat zich vaak vertaalt in een verhoogde productiviteit.

Word overstimulering de baas

Foto van yoga op het werk
Lees hier een blogartikel met een persoonlijke getuigenis over yoga op het werk.
Lees hieronder meer over de effecten van yoga-beoefening.

De effecten van yogabeoefening

De yogaoefeningen en houdingen hebben tot gevolg dat het lichaam versterkt. De spieren verlengen op termijn. Er ontstaat letterlijk opnieuw ruimte, en de “knopen” van spierspanning en stress lossen zich op. Lang stilzitten in een bureaustoel heeft samendrukking van de rug en de wervelkolom tot gevolg. Met compactheid en stijfheid als gevolgen. Yoga brengt de wervelkolom weer in beweging, en zorgt voor verlenging en ontspanning.

Ademen gebeurt meestal compleet onbewust. Intense mentale activiteit zorgt vaak voor oppervlakkigheid van de adem. Met soms periodes waarbij nog nauwelijks wordt geademd. Soms ontstaat lokaal zuurstofdeficit in het lichaam, met spierspanning Tot gevolg. Een kenmerk van yoga is bewust, langzaam en diep ademhalen. Daardoor gaat de energie in het lichaam weer stromen. De zuurstoftoevoer is als een rivier die alle lichaamsdelen opnieuw met levenskracht en energie bevloeit.

Door de intense mentale arbeid en het veelvuldig gebruiken van beeldschermen geraken de medewerkers het contact met hun lichaam kwijt. Ze zitten als het ware volledig “in hun hoofd”. Een yogamoment op het werk brengt hen terug “thuis” in hun eigen lichaam en materie. Dat helpt het evenwicht te herstellen. Een moment van fysiek bezig zijn en tegelijk een heilzaam rustpunt.

 Meer lezen over yoga

Professionele partners – referenties 2023 – 2024

IBZ – federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken – Vreemdelingenzaken
Logo van de Dienst Vreemdelingenzaken - FOD Binnenlandse Zaken
Europaziekenhuizen, Brussel
Logo van de Europaziekenhuizen in Brussel
VGC Gemeenschapscentrum De Kriekelaar, Schaarbeek
Logo van GC De Kriekelaar in Schaarbeek

Professionele partners – referenties 2019 – 2022

VGC Gemeenschapscentrum De Kriekelaar, Schaarbeek
Logo van GC De Kriekelaar in Schaarbeek
Europaziekenhuizen, Brussel
Logo van de Europaziekenhuizen in Brussel
Bofort Brussel
Logo van ontmoetingscentrum Bofort in Brussel

Yoga op het werk – referenties 2017 – 2022

Triodos Bank Belgium
triodosbank

Yoga op het werk – referenties 2015 – 2016

Nagelmackers Bank
Logo Nagelmackers bank
Sony Pictures Releasing
Logo Sony Pictures releasing