Foto van opwaarts kijkende hond houding

Prana Yoga Flow Basic

Prana Yoga Flow: een beweeglijke en energieke yogavorm

Hou je van intens en dynamisch bewegen of heb je een erg zittende levensstijl? Dan zijn de Prana Yoga Flow lessen wellicht geknipt voor jou.

Deze les heeft tot doel om een stevige, krachtige basis en centrum van het lichaam (“core”) te creëren, vrijheid voor de schouders en de hartstreek en rust en helderheid in het hoofd.
In Prana Yoga Flow vormt de ademhaling de basis en het uitgangspunt.
Gerichte aandacht, ademhaling en houding/beweging vormen het gouden trio dat de energiestroom in het lichaam verbetert. Prana Yoga Flow heeft een verwarmend, activerend effect.
Lees hieronder nog meer over Prana Yoga Flow.

Prana Yoga Flow Basic in Schaarbeek

Groepslessen op
maandagavond van 19u00 tot 20u30
woensdagavond van 19u00 tot 20u30

Eerstvolgende lessen Prana Yoga Flow Basic

Klik op de blauwe links om je les te boeken en om meer details te zien.

juli 2024

Datum/Tijd Les/workshop
22/07/2024 | 19:00 - 20:30 Prana Yoga Flow maandag , Yoga Kitchen, Schaarbeek
24/07/2024 | 19:00 - 20:30 Prana Yoga Flow woensdag , Yoga Kitchen, Schaarbeek
29/07/2024 | 19:00 - 20:30 Prana Yoga Flow maandag , Yoga Kitchen, Schaarbeek
31/07/2024 | 19:00 - 20:30 Prana Yoga Flow woensdag , Yoga Kitchen, Schaarbeek

augustus 2024

Datum/Tijd Les/workshop
05/08/2024 | 19:00 - 20:30 Prana Yoga Flow maandag , Yoga Kitchen, Schaarbeek
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Onze prijzen

Prana Yoga Flow

Prana Yoga Flow is ideaal voor wie behoefte heeft aan gezond, intens en bewust bewegen en ook kracht en uithouding wil cultiveren. Op lichamelijk vlak word je door Prana Yoga Flow leniger, maar ook sterker. Deze yogavorm stimuleert je spieren om in de lengte te groeien. Ze ontwikkelen gelijkmatige kracht langs alle zijden van je ledematen. Dat bevordert het evenwicht en de gezondheid van je gewrichten. Je leert steviger en bewuster staan, en je leert bewuster met je ademhaling te werken.
Na een les Prana Yoga Flow voel je je ontzettend stevig verankerd in je fysieke lichaam
Het effect van de les blijf je tot dagen erna voelen.

Mentale aandacht

Er met je volle aandacht bijblijven is wellicht de grootste opgave. Toch is het essentieel bij yogabeoefening.
Om die reden oefenen we soms met gesloten ogen. Om daardoor nog beter geconcentreerd te blijven op alle fysieke gewaarwordingen in het lichaam.

Ademhaling

Bij Prana Yoga Flow werken we doorlopend met de oceaanademhaling (ujjayi) en soms met het bewust vasthouden van bepaalde spiergroepen.
Onze ademhaling is als het ware de “motor”, gids en drijvende kracht. Aangezien iedereen ademt op een verschillende manier, zijn er dus momenten waarbij de deelnemers bewegen op hun eigen, individuele ritme.

Houding en beweging

In de Prana Yoga Flow komen de zes belangrijkste functies uit de fysieke yoga allemaal aan bod. Het hulpmiddel om die functies te ondersteunen en te versterken is de yogahouding of asana.
De asana’s in de lessen Prana Yoga Flow Basic zijn gekozen uit een basisreeks van 32 verschillende houdingen en hun variaties.
De houdingen worden op een vrij ritmische en vloeiende manier met elkaar verbonden, door verbindende bewegingen die vinyasa’s worden genoemd.
In de lessen Prana Yoga Flow Basic leren we de verschillende basishoudingen. We werken geleidelijk aan het vloeiend verbinden van de houdingen. Daarom wordt in een les af en toe een moment gemaakt voor wat “technische” uitleg over de functies en de houdingen. Ook de ietwat meer uitdagende houdingen zoals de omgekeerde houdingen komen aan bod.

Lesopbouw

De lessen zitten over het algemeen als volgt in elkaar:

  • We beginnen met een moment waarbij we streven naar aanwezigheid in het hier en nu en gewaarwording van het lichaam.
  • Vervolgens creëren we bewustzijn over onze ademhaling en activeren we de ujjayi-ademhalingstechniek vooraleer de houdingenreeks aan te vatten.
  • We gaan verder met een korte opwarming gevolgd door dynamische reeksen van houdingen die elders ook wel bekend staan onder de naam “zonnegroeten”.
  • Daarop volgt de houdingenreeks die is opgebouwd uit staande, zittende, liggende en omgekeerde houdingen en een kalmerende eindreeks.
  • We eindigen met een kort moment van meditatie en ademhaling en een diepe relaxatie, liggend op de rug of in een rusthouding naar keuze.

Een les Prana Yoga Flow Basic duurt anderhalf uur.

Wil je een vergelijking maken met andere yogastijlen? Dan ligt deze yoga tussen wat men elders aantreft onder de naam Hatha Yoga en Vinyasa Yoga in.

Lestype Duur Yin/Yang Ritme Effect
Prana Yoga Flow 90 min Yang Matig, dynamisch Verwarmend, versterkend

Zoek je een ander soort les?

Bekijk dan hier onze andere yogalessen:

Bekijk ons volledige aanbod