Yogalessen

Beter leven met yoga.

Een regelmatige en gedisciplineerde beoefening van yoga kan je leven in positieve zin drastisch veranderen.

Je kan de lessen in de studio bijwonen (Begrensd aantal deelnemers. reserveren verplicht).
Je kan de lessen ook online live meevolgen via Zoom.

Prana Yoga Flow Basic

Groepslessen
Dit is een vrij energieke (yang) vorm van yoga die tot doel heeft om een stevige, krachtige basis en “core” te creëren, vrijheid voor de schouders en de hartstreek en rust en helderheid in het hoofd. Ideaal voor wie behoefte heeft aan gezond en bewust bewegen en ook kracht en uithouding wil cultiveren. Prana Yoga Flow heeft een verwarmend, activerend effect.

 Lees meer

Yin Yoga

Groepslessen
Dit is een rustige, zachte (yin) vorm van yoga die een kalmerend, rustgevend en verkoelend effect heeft. Yin yoga is ideaal voor wie een stressvol bestaan heeft met veel nadruk op mentale activiteit, of bij het ouder worden zo flexibel mogelijk wil blijven. Het is ook een ideale yogavorm om op een ontspannen manier de dag af te sluiten, een prima voorbereiding op een goede nachtrust.

Lees meer

Prana Yoga

Groepslessen
Prana Yoga is een goed uitgebalanceerde onderhoudsyoga. Qua intensiteit ligt deze tussen de iets intensere en dynamischer Prana Yoga Flow en de statische Yin yoga in. Dit is de meest geschikte vorm van yoga voor wie een eerste stap wil zetten met yoga. De houdingen komen uit de welhaast honderden beschreven yogahoudingen. We blijven gemiddeld vijf à zeven rustige, diepe ademhalingen in elke houding.

Lees meer

Yoga therapie & coaching

Privé yoga
Yoga Kitchen biedt op afspraak individuele begeleiding aan voor yoga.
Yoga therapie bepaalt je persoonlijke profiel en bevordert herstel en revalidatie in geval van pijn door blessures of slechte houdingen. Het resultaat is een gepersonaliseerde yogasessie of procedure voor thuis.
Privé yogales kan ofwel bij Yoga Kitchen, ofwel bij jou thuis in de Brusselse regio.

 Lees meer

Onze prijzen

Het woord Yoga betekent letterlijk zoveel als: verbinding.

Yoga is waarschijnlijk duizenden jaren oud en komt oorspronkelijk uit India. Sinds de jaren 70 van vorige eeuw heeft men deze discipline ook in het Westen ontdekt en momenteel geniet yoga hier bij ons een groeiende populariteit.

Maar waarom zou je nu aan zoiets oud als yoga doen in deze moderne, hectische tijden? Yoga is in de breedste zin van het woord een filosofie, een praktijk, een manier van leven die grotere harmonie brengt tussen lichaam en geest, met als gevolg een serener leven met meer compassie voor alle levende wezens.

Regelmatig yoga beoefenen biedt ontelbare voordelen:
versterken van spieren en pezen

  • een grotere soepelheid
  • een beter uitgelijnde lichaamshouding
  • een regelmatiger en vollediger ademhalingspatroon
  • mentale en emotionele rust
  • een beter contact met je diepste zelf
  • een beter vermogen om in het hier en nu te leven
  • een toegenomen vermogen om diep te ontspannen

Yoga is in staat om allerlei kwalen en kwaaltjes te helen. Regelmatig yoga beoefenen kan je meer controle geven over je leven.

 Meer lezen over yoga