Yogalessen vanuit Schaarbeek

Welkom bij Yoga Kitchen. Het is vast geen toeval dat je op deze pagina uitkomt.
Het is immers hoog tijd voor jouw gezondheid en welzijn!
Ben je op zoek naar meer welzijn, gezondheid en mentale rust?
Dan is yoga beoefenen wellicht iets voor jou.

Ontdek ons aanbod yogalessen

Bij Yoga Kitchen in Schaarbeek maak je op een laagdrempelige manier kennis met verschillende yogastijlen. Je kan les volgen ter plaatse in de studio of volg groepslessen yogales online in jouw vertrouwde omgeving thuis. Kijk hieronder wat we aanbieden:

Prana Yoga

Prana Yoga Flow

Yin Yoga

Rugyoga

Raadplegingen en individuele yogalessen

Plantaardige voeding voor optimale gezondheid

Ben je op zoek naar meer bewustzijn en kennis van voeding?
Wil je weten hoe gezond, smakelijk en evenwichtig eten jouw gezondheid en persoonlijke ontplooiing kan ondersteunen?
Overweeg je om te minderen of te stoppen met vlees en voedingswaren van dierlijke oorsprong en meer plantaardig te eten?
Je hebt immers recht op de beste gezondheid voor jouw unieke lichaam en leven!
Kijk hieronder wat we jou op dat vlak kunnen bieden:

Food- en gezondheidsblog

Workshops en training

Plant based coaching

Omhels het leven met een open hart

Onze houding voor de maand juli is de Wielhouding. De vakterm of sanskriet benaming van deze houding is Chakrasana of nog Urdhva Dhanurasana (Boog omhoog). Ik gebruik tijdens de yogalessen bewust geen sanskriet terminologie, want dat is als een katholieke mis geven in het latijn.
Net zoals de vishouding is ook dit een openende houding, een variant van de achterwaartse buiging. Die opent en verlengt de voorkant van het lichaam intens.
Dit is bij uitstek een houding die wat makkelijker is uit te voeren in het zomerseizoen, en wat moeilijker valt in de winter. Dat is geen toeval. Het is een yogahouding met een erg “vurig” karakter, die de zonnevlechtchakra sterk activeert.
Het is één van de meest intense houdingen uit de Prana Yoga Flow. In onze lessen leer je hoe je er stap voor stap naartoe kan werken.
Foto van de wielhouding in zomerse tuin

Hoe ervaren onze deelnemers de lessen?

Elke lesgever heeft zijn of haar eigen aanpak en legt eigen accenten. En alle yogabeoefenaars ervaren een les uiteraard op hun eigen unieke manier. Lees hieronder in de bloemlezing de impressies van de deelnemers aan de yogalessen bij Yoga Kitchen.

Fruit? Toch even uitkijken ...

Het verhaal van fruit in de context van gezond eten is ietsjes complexer dan je zou denken. Er is de fameuze stelregel dat drie stuks fruit eten per dag essentieel is voor je gezondheid. Klopt dat wel helemaal? En hoe eet je fruit het best?
Een gemengde fruitsla

Alle hulpmiddelen voor een betere ervaring van yoga

Bekijk de kosteloze video's vol tips en hulpmiddelen om optimaal te genieten van je yoga-ervaring.
In onderstaande video krijg je te zien en te horen hoe belangrijk het richten van je aandacht is en hoe je dat praktisch aanpakt. Aandacht is één van de drie essentiële pijlers voor optimaal genieten van je yogalessen.