Hatha Yoga

Hatha Yoga is wellicht de meest klassieke en de meest verspreide vorm van fysieke yogabeoefening. Qua intensiteit ligt deze tussen de iets intensere en dynamischer Prana Yoga Flow en de statische Yin yoga in.
Dit is de meest geschikte vorm van yoga voor wie zichzelf als beginner beschouwt en een eerste stap wil zetten.
We leggen ook hier de nadruk op een adequaat gebruik van de adem. De bewegingen en houdingen worden geselecteerd uit de welhaast honderden beschreven yogahoudingen. We blijven gemiddeld vijf à zeven rustige, diepe ademhalingen in elke houding.

Door de rustige opeenvolging van houdingen hebben we de mogelijkheid om iets meer in detail stil te staan bij de “technische” details om te streven naar de meest geschikte uitlijning die past bij ons individuele lichaam. Daarbij vermijden we overdrijving: want we gebruiken de houding als een middel om in het lichaam te komen, en niet omgekeerd.
Deze yogavorm creëert een intense verbinding tussen lichaam en geest, stimuleert een houding van mindfulness en verhoogd concentratievermogen, verhoogt het ruimtelijk zelfbewustzijn van het lichaam en verbetert de ademhalingscapaciteit. Lenigheid en soepelheid worden les na les opgebouwd. Beetje bij beetje herwinnen we het meesterschap over ons lichaam dat we soms hebben verloren.

Lestype Duur Yin/Yang Ritme Effect
Hatha Yoga 60 min Yin & Yang Rustig, statisch/dynamisch Neutraal, versterkend

Hatha Yoga in Schaarbeek

Groepslessen op
dinsdagavond van 19u00 tot 20u00

Twee foto's van Hatha Yogahoudingen

Eerstvolgende lessen Hatha Yoga

Klik op de blauwe links om de details alsook de plaatsbeschrijving te zien.

Geen Evenementen

Onze prijzen

Fysiek gesproken maakt Hatha Yoga je leniger en sterker. Je spieren worden gestimuleerd om in de lengte te groeien, en ze bouwen gelijkmatige kracht op aan alle zijden van het lichaam en de ledematen, wat het evenwicht en de gezondheid van uw gewrichten bevordert. Je leert ook steviger en bewuster te staan, en je ademhaling met een verscherpt bewustzijn te beleven en te beheersen.
Na een les Hatha Yoga voel je je ontspannen, helemaal verankerd en thuis in je fysieke lichaam, en je geest is helemaal naar je eigen centrum teruggebracht. .

Lesopbouw

We beginnen met een eenvoudige ademhalingsoefening om ons bewuster te worden van onze ademhaling, en vervolgens activeren we de ujjayi-ademhalingstechniek. Er volgen een paar opwarmende bewegingen.
Vervolgens beginnen we aan de afwisselende reeks met yoga-houdingen.
Bij de houdingen en bewegingen van de Hatha Yoga komen de zes belangrijkste functies van de fysieke yoga allemaal aan bod. Het hulpmiddel om die functies te voeden en te versterken is de yogahouding of ou asana.

De reeks bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen. Bepaalde hulpmiddelen zoals stoelen, blokken, riemen bijvoorbeeld worden ingezet om onze yogapraktijk te ondersteunen en aan te passen aan ieders’ fysiek en individuele mogelijkheden.
We maken doorlopend gebruik van de ujjayi-ademhaling.
We oefenen soms met gesloten ogen.
We eindigen met een kort moment van meditatie en ademhaling en een diepe relaxatie, liggend op de rug.

Een les Hatha Yoga duurt een uur.