Yoga voor heling

Yogatherapie voor herstel en preventie

Herstellen van mijn blessures en nieuwe blessures vermijden met yoga

Er zijn momenten in het leven waar je geplaagd wordt door blessures of pijn tengevolge van slechte houdingen of eenzijdige en/of langdurige belasting van bepaalde delen van het lichaam.
Andere aandoeningen kunnen je mobiliteit in het gedrang brengen of pijnverschijnselen veroorzaken.
Afhankelijk van je toestand en historiek bevind je je misschien in één van de volgende situaties:

  • Fase 1: Je maakt fysieke crisistoestanden door waardoor je tijdelijk niet of amper kan bewegen. Je bewegingsvrijheid is beperkt en je lijdt aan pijnen, al of niet intens. Er zijn soms krampen. Je kan niet gaan werken.
  • Fase 2: Je hebt wat bewegingsvrijheid herwonnen, maar voelt nog steeds pijn. Je voelt jezelf nog heel kwetsbaar. Je kan bijvoorbeeld nog steeds je boodschappen niet zelf doen, en je gaat misschien nog niet werken.
  • Fase 3: Je bewegingsvrijheid is teruggekomen. Je hebt slechts weinig pijn meer. Je gaat terug werken en boodschappen doen is OK. Je wil oefenen om je rug of lichaam te beschermen en te verzorgen.
  • Fase 4: De pijn is helemaal verdwenen. Je wil werk maken van preventie door spierversterkende oefeningen.

Bij elk van de vier geschetste fasen kan yogatherapie op een concrete manier bijdragen tot herstel en preventie van het ongemak.

Een privé yogatherapieconsult vervangt geen doktersconsult. Het geeft je echter bruikbare hulpmiddelen en aanbevelingen uit de yoga om het helingsproces te ondersteunen, te versnellen en te bevorderen.
Eerst wordt duidelijk bepaald wat jouw verwachtingen zijn met betrekking tot yogatherapie.
Dan wordt je persoonlijk profiel opgesteld. Er wordt nagegaan in welke fase van ongemak je je bevindt. Op basis van eventuele vaststellingen van huisartsconsult en/of kinesitherapeuten of andere, en aan de hand van observaties en een reeks tests worden dan de juiste aanbevelingen opgesteld.
Dit gebeurt onder de vorm van een persoonlijke yoga-oefenreeks of yoga-procedure voor thuis.
Na afloop van de sessie krijg je een schriftelijke neerslag van deze reeks mee naar huis.

Kostprijs

Een consult duurt een uur en kost 60,00€.
Inbegrepen in de prijs van dit consult is een kostenloze opvolgingsessie (ca 15 minuten) waarbij we nagaan hoe de zaken evolueren en of de yogareeks eventueel moet worden aangepast. Je bepaalt zelf in overleg wanneer je deze opvolgingsessie wil houden.

Een afspraak maken voor een privé yoga-consult

Een afspraak kan door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.
Een afspraak kan ook telefonisch op het nummer 0486/88 28 48.
Ik schrijf me in voor een privé yoga-consult

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw opmerking

Terug naar het overzicht van yoga therapie