Yin Yoga

Yin yoga is een rustige, zachte (yin) vorm van yoga die een kalmerend, rustgevend en verkoelend effect heeft.
Yin yoga heeft een versterkend en voedend effect op het bindweefsel in het lichaam: de fascia, pezen en ligamenten. De houdingen worden relatief lang aangehouden. Yin yoga is ideaal voor iedereen die bij het ouder worden zo flexibel mogelijk wil blijven. Het is het beste tegengif voor een hectische, moderne levensstijl dat ons helpt om terug te leren om gewoon te “zijn”.
Het is ook een ideale yogavorm om op een ontspannen manier de dag af te sluiten en is een prima voorbereiding op een goede nachtrust.

Na een uurtje Yin-yoga voel je je weer helemaal in je lichaam zitten en ben je diep ontspannen.

Lestype Duur Yin/Yang Ritme Effect
Yin Yoga 60 min Yin Traag, statisch Verkoelend, ontspannend

Twee yin yoga houdingen

Yin Yoga in Schaarbeek

Groepslessen op
dinsdagavond van 20u30 tot 21u30

Eerstvolgende lessen Yin Yoga

Klik op de blauwe links om de details en de plaatsbeschrijving te zien.

Geen Evenementen

Onze prijzen

Bij Yin yoga gaat het absoluut niet om het creëren van kracht en stabiliteit. Er zijn ook quasi geen staande houdingen. De meeste oefeningen gebeuren op de grond, zittend of liggend. Yin yoga wordt soms ook wel de “vloeibare yoga” genoemd.

In Yin yoga worden de diepere lagen van spieren en het bindweefsel (de fascia, pezen en ligamenten) op een zachte manier gestrekt en ontspannen. Vandaar dat de Yin yogahoudingen zich vooral toespitsen op die delen van het lichaam waar veel bindweefsel aanwezig is: romp en (boven)benen. Het ritme is traag, en we blijven vaak vrij lang in de houding, tot een paar minuten toe. De bedoeling is om je over te geven, langzaam los te laten en je aandacht te houden bij hetgeen je voelt en ervaart. Je flexibiliteit neemt langzaam toe, niet door actief te gaan strekken, maar door je over te geven en te voelen hoe je spieren en pezen geleidelijk aan de spanning loslaten en tot een dieper niveau van ontspanning komen.

Yin yoga is het perfecte tegenovergestelde van “doen”.

Een les Yin yoga duurt een uur.