Yoga Kitchen kookfilosofie

Koken met compassie voor gezondheid en welzijn

Eén van de pijlers van de yogafilosofie is AHIMSA – geweldloosheid.
Yoga nodigt ons uit om die basishouding ook buiten onze mat, in alle geledingen van ons leven, aan te nemen.
Wil je geweldloosheid daadwerkelijk doen leven? Streef dan naar zuiver plantaardig eten. Anders blijft de yogabeoefening een oppervlakkige, puur fysieke bezigheid zonder consequenties voor de wereld.

Foto van een pasgeboren kalfje met heldere ogen Moderne boerderijdieren leven een kort, ellendig bestaan dat het niet waard is leven te worden genoemd. Vervolgens worden ze, meestal bijzonder brutaal en pijnlijk, van het leven beroofd.

Wie leeft vanuit het hart met compassie voor deze gevoelige, intelligente medebewoners van onze planeet, werkt daar niet langer aan mee. Je zegt al gauw definitief vaarwel aan de ongezonde, respectloze, gewelddadige en spilzieke moderne eetcultuur op basis van vlees, vis, en melkproducten. We zijn er allemaal mee opgegroeid.

Foto van een maaltijd op basis van TempehYoga Kitchen maakt mensen bewust. Yoga Kitchen inspireert en helpt mensen om de overstap naar een diervrij dieet te maken.
De voordelen van een dieet op basis van eerlijke, onbewerkte basisproducten zonder ingrediënten van dierlijke herkomst op het vlak van onze gezondheid zijn enorm.

Creatief, gezond en smakelijk

Yoga Kitchen streeft naar een smakelijke en eenvoudige, gezonde, mens-, dier- en aardevriendelijke eetcultuur die ons stimuleert om zelf creatiever te worden in de keuken. En bij voorkeur te werken met onbewerkte plantaardige grondstoffen van goede kwaliteit.

Foto van een ontbijt zonder dierlijke productenWe vermijden industrieel bereid voedsel en gaan voluit voor huisgemaakt en lokaal. We putten daarbij uit verschillende vegetarisch/veganistische eetculturen zoals de macrobiotiek, de Indische Ayurveda, de mediterrane cultuur, en de zogenaamde rauwe, levende keuken (raw food). In al die visies zit wel wat goeds. We halen uit alles het beste zonder blindelings één of andere filosofie fanatiek na te volgen. Het is een leerproces dat ons elke dag nieuwe inzichten oplevert.

AHIMSA is onze basis.

Foto van gevulde pepers op 100% plantaardige wijze.Ook het kostenplaatje is de moeite waard. Vergelijking tussen een voedingspatroon vrij van dierlijke producten enerzijds en het klassieke dieet anderzijds levert bijzondere verrassingen op.

Foto van een 100% plantaardig dessert

“Voedsel is energie. Voedsel maakt ons tot wie we zijn en hoe we handelen.”

Christina Pirello – Cooking the Whole Foods Way.