Yoga op het werk

Yoga en hedendaagse arbeid

Veel van de hedendaagse professionele activiteit gebeurt zittend, achter een beeldscherm, vaak vele uren lang. Een van de grootste geschenken die yogabeoefening ons Westerlingen kan geven is het heilzame effect op lichaam en geest. En precies in de context van een sedentair bestaan met veel mentale activiteit is dat kostbaar.

Yoga binnen het bedrijf

Een strategie binnen de context van het bedrijf die het welzijn op het werk verbetert, en excessen van stress en burn-out tegengaat kan yoga inzetten als één van de hulpmiddelen.
Yogamatten onder de kapstok in een werkomgeving

Binnen de context van Yoga Kitchen bieden we dan ook Yoga op het werk aan.

Dat kan onder de vorm van een wekelijkse yogales, of workshops rond stressbeheersing met yoga en ademhaling als uitgangspunt.
In de wekelijkse lessen van circa een uur creëren we een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Dankzij dynamische en statische oefeningen, ademhalingsoefeningen en relaxatie.

Iedereen is welkom, iedereen kan deelnemen volgens de eigen fysieke mogelijkheden van het moment. Na de sessie gaan de werknemers ontspannen en tegelijk opgeladen terug aan het werk. De sessie heeft een gunstig effect op welbevinden en energieniveau van de werknemers, wat zich vaak vertaalt in een verhoogde productiviteit.

Lees hieronder meer over de effecten van yoga-beoefening.

Wenst u meer inlichtingen over Yoga op het werk?
Wil u weten wat de mogelijkheden en de concrete voorwaarden zijn om Yoga op het werk ook bij uw bedrijf te organiseren?
Of heeft u andere vragen?
Bel ons op het nummer 0486/88 28 48 of het contactformulier in en verzend het.

Ik heb een vraag omtrent Yoga op het werk

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw opmerking

De effecten van yogabeoefening

De yogaoefeningen en houdingen hebben tot gevolg dat het lichaam versterkt. De spieren verlengen op termijn. Er ontstaat letterlijk opnieuw ruimte, en de “knopen” van spierspanning en stress lossen zich op. Lang stilzitten in een bureaustoel heeft samendrukking van de rug en de wervelkolom tot gevolg. Met compactheid en stijfheid als gevolgen. Yoga brengt de wervelkolom weer in beweging, en zorgt voor verlenging en ontspanning.

Ademen gebeurt meestal compleet onbewust. Intense mentale activiteit zorgt vaak voor oppervlakkigheid van de adem. Met soms periodes waarbij nog nauwelijks wordt geademd. Soms ontstaat lokaal zuurstofdeficit in het lichaam, waardoor spierspanning ontstaat. een kenmerk van yoga is bewust, langzaam en diep ademhalen. Daardoor gaat de energie in het lichaam weer stromen. De zuurstoftoevoer is als een rivier die alle lichaamsdelen opnieuw met levenskracht en energie bevloeit.

Door de intense mentale arbeid en het veelvuldig gebruiken van beeldschermen geraken de medewerkers het contact met hun lichaam kwijt. Ze zitten als het ware volledig “in hun hoofd”. Een yogamoment op het werk brengt hen terug “thuis” in hun lichaam, in hun eigen materie, en dat helpt het evenwicht te herstellen. Een moment van fysiek bezig zijn en tegelijk een heilzaam rustpunt.

 Meer lezen over yoga

Yoga op het werk – referenties 2017 – 2019

Triodos Bank Belgium
triodosbank

Yoga op het werk – referenties 2015 – 2016

Nagelmackers Bank
Logo Nagelmackers bank
Sony Pictures Releasing
Logo Sony Pictures releasing