Lisa’s keuze

1. Wat is jouw hoofdreden of jouw belangrijkste motivatie om yogalessen te volgen?

Yoga is voor mij de manier om mijn lichaam en geest tot rust te brengen en veel meer op mekaar af te stemmen. Het legt de focus meer op mijn lichaam en ademhaling en ik kan loskomen van al het gemaal in mijn hoofd. Een tweede reden is natuurlijk om meer kracht, evenwicht en lenigheid in mijn lichaam te krijgen.

2. Wat maakt dat je je gemotiveerd voelt om al zo lang de lessen te blijven volgen tot op de dag van vandaag?

Ik volg de lessen al lang omdat ik merk dat ze echt werken voor mij. Met 1 uurtje yoga van Peter voel ik mij echt helemaal opgeladen op verschillende vlakken, zowel mijn geest en mijn lichaam is me dankbaar voor elke les en ik kan heel lang teren op die vernieuwde energie. Die motivatie is er elke week opnieuw en vanzelf. Ik hoef geen moeite te doen of hoef me niet te overtuigen om naar de lessen te gaan week na week.

3. Waarom volg je hier bij Yoga Kitchen de lessen, in plaats van naar een andere yogastudio te gaan ?

Ik heb verschillende yogalessen/ workshops geprobeerd, maar nog niet gevonden wat ik bij Yoga Kitchen ervaar. Doordat Peter de focus de hele les blijft leggen op je ademhaling bereik je echt wat je wil tijdens een yogales en dat is niet alleen je lichaam/ spieren onderhouden, maar vooral ook je geest trainen om niet af te dwalen, maar bij de oefeningen en je lichaam te blijven. De combinatie van de fysieke oefeningen en de mindfulness is een grote meerwaarde en wat deze lessen echt afmaakt. Wat mij zeker ook afspreekt is de opbouw van de les: de opbouw van de les volgt een vaste structuur waardoor je weet hoe de les eruit zal zien en dat geeft een grote rust. Anderzijds doen we elke les wel andere soort oefeningen waardoor je elke week iets nieuws doet en ontdekt. Het feit dat de les op dezelfde manier begint en eindigt maakt het vertrouwd en veilig. Je voelt ook dat elke oefening zijn doel heeft en niet zo maar lukraak gekozen wordt door Peter. Vaak legt hij ook uit waarom we op een bepaalde manier bewegen waardoor je nog meer betrokken voelt  bij de les.

4. Wat apprecieer je in het bijzonder aan de yogalessen/aanpak/sfeer hier bij Yoga Kitchen?

Peter is zo professioneel en kent zijn passie door en door. Dit is geen zoveelste yogales, hier kom je voor de essentie van yoga en dat merk je echt als je naar de lessen komt. In Yoga Kitchen heeft Peter oog voor élke deelnemer en past zelfs oefeningen voor je aan als je last hebt van een kwaaltje. Iedereen is hier welkom en kan terecht voor zijn advies en tips. Hij zal ook naar je toe komen en je poses verbeteren, altijd vriendelijk en voorzichtig. Deze persoonlijke manier van lesgeven is top!

5. Zijn er misschien puur praktische elementen die je voor de yogalessen hier doen kiezen?

Ik woonde op een paar straten van de studio waardoor ik deze heb uitgekozen. Je kan elke les ook online op een kwalitatieve manier bijwonen wat ook een meerwaarde is. Voor deze prijs vind je nergens anders zo’n goede en fijne lessen!

Dank voor je tijd Lisa, en tot binnenkort!

Peter