Lichaamsbeweging

Ons ware huis

Wat is het echte huis dat wij bewonen ?

Investeer je in rentabiliteit van een huis van steen en beton of in de kwaliteit van de enige echte woning waar je je hele leven in verblijft?

Dat was een interessante vraag die opkwam toen ik op zoek ging naar een eventuele andere woning die beter zou aansluiten bij mijn veranderende noden.

Ik bezocht een dure flat die werd verkocht door een charmante en spraakzame man die het appartement ooit had gekocht op plan als investering, en er nu vanaf wou omdat “de rentabiliteit onvoldoende was”.

Ik luisterde en observeerde de man aandachtig tijdens onze wandeling doorheen de vrij recente woning, die zoals meestal een mengeling van goede en minder geschikte kenmerken had. Ze kwam me bovendien ook wat “hokjesachtig” over. Ik had meteen zin om de tussenmuren af te breken en de ruimte open te maken.

De man zelf zag er absoluut niet gezond uit. Ik voelde iets van hoge bloeddruk en kon me niet van het gevoel ontdoen dat hij onder medicatie was. Hij had nochtans een succesvolle carrière in de medische branche. Een beetje het prototype van de harde, maatschappelijk geslaagde werker met veel spaargeld en veel investeringen in “vastgoed”.

Levensenergie

Ik realiseerde me dat “vastgoed” ietwat illusionair is. Het enige wat blijft, is verandering.
Ik had het gevoel dat er twee relevante woningen zijn waar we ons hele leven lang in verblijven. Enerzijds de energetische en fysieke entiteit van ons lichaam.
Anderzijds het grotere huis van deze planeet waar wij als bevoorrecht wezen tijdelijk mogen verblijven.

Hoe gaan wij met die huizen om ?
Waar investeer jij je geld en levensenergie in ?

Respect voor het eigen lichaam en het grotere lichaam van deze aarde schept de basiscondities voor een zinvol en geslaagd bestaan, waar je het beste van jezelf kan laten opbloeien in een relatie met het grotere geheel.